Analisten verwachten over 2018 dalende omzet Caixabank, vrij hoog dividend

Maandag komt het Spaanse Caixabank met haar resultaten over het voorbije kwartaal. De omzet van Caixabank over dit jaar komt uit op 8,59 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2017 toen het concern 10,49 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Caixabank in beeld plus taxaties 2018

koersdata

De meeste analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 2,09 miljard euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 35 cent. De koerswinstverhouding komt zodoende op 10,4 te liggen.

Fors dividend Caixabank

De consensus van het dividend ligt op 0,18 cent per aandeel. Het dividendrendement van Caixabank ligt hiermee op 4,95 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de banken ligt op een magere 1 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Caixabank ' nu rond de 21,76 miljard euro. Het aandeel Caixabank was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel Caixabank 3 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 3 en de 4 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 62 procent hoger.

Het aandeel sloot donderdag op 3,64 euro.

Historische koersen Caixabank

koersdata caixabank

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.