Aandeel Brunel aan kop qua Nederlandse dividendaandelen

Beleggers in het aandeel Brunel kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Brunel nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 0,51 cent. Brunel 's dividendrendement ligt dus op 4,27 procent. Het doorsnee dividendrendement van de uitzendbureaus ligt op een summiere 1 procent.

Historische dividendrendementen Brunel

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 897 miljoen euro. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 790,09 miljoen euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Brunel in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 26 miljoen euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 52 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 22,96 te liggen.

Laatste taxaties rond de 17 euro

ABN AMRO, KBC Securities en Kepler Capital Markets gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Brunel ' nu rond de 601,94 miljoen euro. Het aandeel Brunel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf oktober vorig jaar staat het aandeel Brunel 18 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 11 en de 17 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 131 procent hoger.

Koershistorie Brunel van 2007 tot 2018

fundamenteel onderzoek brunel

Het aandeel sloot vrijdag op 11,94 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.