Ebro Foods in Spaanse kopgroep qua dividendrendementen

Fors dividend Ebro Foods

Beleggers in het aandeel Ebro Foods kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Ebro Foods nu één van de hoogste dividendrendementen van de Spaanse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,63 cent. Het dividendrendement komt hiermee op 3,64 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de voedingsbedrijven ligt op een summiere 1 procent.

Dividendrendementen Ebro Foods

Morgen zal het Spaanse Ebro Foods met haar resultaten over het afgelopen kwartaal komen. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 2,57 miljard euro. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 2,51 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Ebro Foods in beeld plus taxaties 2018

aandelenanalyse

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 167 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 1,08 euro verwacht. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 16,02 te liggen.

Laatste taxaties rond de 23 euro

De meest recente adviezen voor het voedingsbedrijf zijn afkomstig van JP Morgan, Deutsche Bank en Credit Suisse .

Ebro Foods 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 2,66 miljard euro. Het aandeel Ebro Foods bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Ebro Foods 14 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 17 en de 22 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 73 procent hoger.

Om 11.01 staat het aandeel 1,68 procent lager op 17,3 euro.

Historische koersen Ebro Foods voorbije 10 jaar

aandelenanalyse ebrofoods

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.