Stabiele waardering Imtech

Het aandeel Imtech wordt stabiel gewaardeerd op de financiële markten. De laatste jaren wordt het aandeel met een koerswinstverhouding van rond de 18 verhandeld. Dit jaar blijft de koers van het aandeel sterk achterliggen in vergelijking met de voorgaande jaren toen het aandeel met een vergelijkbare koerswinstverhouding noteerde. In 2006 behoorde het aandeel tot de outperformers van het Damrak met een koersrendement rond de 70%. Dit jaar ligt het rendement van het aandeel rondom de nul. De afgegeven koersdoelen liggen ruim boven de huidige koers. De laatste jaren betaalde Imtech een stabiel dividend van 36 eurocent per aandeel.

Imtech maakte op 3 december bekend dat het Metubsa S.A., een Spaanse specialist in industrial maintenance, overneemt. Met 70 medewerkers zijn de verwachte opbrengsten van Metubsa in 2007 4 miljoen euro. De overnamesom (inclusief earn-out) is gebaseerd op vijf keer de EBITA over 2007. Deze overnameprijs wordt in contanten voldaan.

Metubsa, gevestigd in Tarragona in het noorden van Spanje, is gespecialiseerd in industrial maintenance. De onderneming beschikt is al jarenlang in deze sterk groeiende industriële regio actief met een concentratie in olie- & gasindustrie en (petro)chemie. Grote klanten zijn onder meer Repsol en Iqua. Bij beide beschikt Metubsa over langlopende onderhoudscontracten. Vanuit deze positie zal Metubsa als noordelijke regio van Imtech gaan acteren, waarbij Imtech haar totale industriële dienstenpakket aan bestaande en nieuwe klanten kan aanbieden.