Analistenkorps noemt Ageas juist geprijsd

Ageas 's beurskoers lijkt nu, mede door het laatste koersverlies van het aandeel, in lijn met de fair values van de meeste waarderingsmodellen te zijn. Het gros van de analisten noemt daarom het aandeel Ageas op dit niveau eerlijk gewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 14 analisten gevolgd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 45,67 euro. Dit is ruim 3 procent meer dan de huidige beurskoers van 44,74 euro.

Weinig diversiteit waarderingen Ageas

fundamenteel onderzoek

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 10,62 miljard euro. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2017 toen het bedrijf 12,14 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Ageas in beeld plus taxaties 2018

beurskoers

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 816 miljoen euro. Over dit jaar ligt de consensus van Ageas 's resultaat per aandeel op een winst van 4,07 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 10,99 uit.

Fors dividend Ageas

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2,16 euro. Ageas 's dividendrendement komt hiermee op 4,83 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de verzekeraars ligt op een magere 1 procent.

Jongste koersdoelen rond de 45 euro

ABN AMRO, Credit Suisse en DeGroof Petercam gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Ageas 's beurswaarde 9,19 miljard euro. Het aandeel Ageas was de afgelopen 12 maanden vrij erg bewegelijk. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel Ageas 14 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 39 en de 47 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 349 procent hoger.

Koershistorie Ageas van 2007 tot 2018

beurskoers ageas

Het aandeel sloot vrijdag op 44,74 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.