Aandeel Aperam aan kop qua Nederlandse dividendaandelen

Fors dividend Aperam

Beleggers in het aandeel Aperam kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Aperam nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,62 euro. Aperam 's dividendrendement komt neer op 5,24 procent. Het doorsnee dividendrendement van de metaalsector ligt op een nihile 1 procent.

Dividendrendementen Aperam

Aperam komt morgen met haar resultaten over het voorbije kwartaal. Over 2018 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 4,79 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 4,48 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Aperam in beeld plus taxaties 2018

koersdata

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 297 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 3,37 euro verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op 9,17 te liggen.

Laatste taxaties rond de 44 euro

De laatste 3 adviezen voor het metaalbedrijf zijn afkomstig van Jefferies & Co., JP Morgan en Credit Suisse .

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Aperam 's beurswaarde 2,4 miljard euro. Het aandeel Aperam was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Aperam 30 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 30 en de 48 euro.

Het aandeel sloot vrijdag op 30,89 euro.

Historische beurskoersen Aperam

koersdata aperam

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.