Pharming outperformt voorbije 5 jaar Nederlandse beurs

Het aandeel Pharming leverde beleggers de afgelopen jaren behoorlijke winsten op. Het aandeel was de afgelopen 5 jaar met een forse winst van 733 procent één van de meest winstgevende aandelen van Nederland. Het doorsnee Nederlandse aandeel steeg de afgelopen 5 jaar ruim 185 procent. Andere winnaars over de afgelopen 5 jaar zijn BE Semiconductor, AND Int. en Wessanen .

Rendementen Pharming versus Nederlandse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel Pharming over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een fors verlies van 85 procent. Gemeten vanaf 2012 noteert het aandeel op een winst van 733 procent. Over de afgelopen 90 dagen staat het aandeel op een verlies van 27 procent.

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 138,54 miljoen euro. Dit is fors meer dan de omzet over 2017 toen het concern 89,62 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Pharming in beeld plus taxaties 2018

fundamantele data

De meeste analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 22 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 3 cent verwacht. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 31,67.

Dividenduitkeringen worden van Pharming niet verwacht. Het doorsnee dividend van de biotechnologiebedrijven ligt op een schamele 0,5 procent.

Jongste koersdoelen rond de 2 euro

Stifel, Beleggers Belangen en Beursexpres gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Pharming 's marktkapitalisatie 433,26 miljoen euro. Het aandeel Pharming was de afgelopen 12 maanden vrij erg bewegelijk. Gemeten vanaf oktober vorig jaar staat het aandeel Pharming 20 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 1 en de 2 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 85 procent lager.

Historische beurskoersen aandeel Pharming

fundamantele data pharming

Het aandeel sloot vrijdag op 0,95 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.