TiGenix verkoopt onderdeel aan PharmaCell

Europees marktleider in celtherapie, heeft vandaag de voltooiing aangekondigd van de verkoop van haar Nederlandse productiefaciliteit aan PharmaCell BV voor een totaalbedrag van 5,75 miljoen euro. PharmaCell, een leidinggevende Europese organisatie op het vlak van productie voor derden die actief is in celtherapie en regeneratieve geneeskunde, heeft de aandelen verworven van TiGenix’ volle dochteronderneming TiGenix BV, die de Nederlandse productiefaciliteit aanhoudt.

De geavanceerde productiefaciliteit van TiGenix is gevestigd in Sittard Geleen in Nederland. In 2012 doorstond de vestiging een cGMP-inspectie (current Good Manufacturing Practice) van de Nederlandse overheid en werd ze door het Europees Geneesmiddelenbureau goedgekeurd voor de productie van ChondroCelect, het celtherapieproduct van het bedrijf voor het herstel van kraakbeen in de knie.

TiGenix heeft nu een betaling van 3,5 miljoen euro ontvangen en zal in 2017 een slotbetaling van 0,75 miljoen euro ontvangen. ChondroCelect zal blijven geproduceerd worden in de faciliteit in het kader van een lange termijn-productieovereenkomst die TiGenix een kostenverlichting van 1,5 miljoen euro oplevert in de eerste drie jaar, waarvan het grootste deel in het eerste jaar valt.