Biotechbedrijf Tigenix hoopt op extra verkopen ChondroCelect

Het biotechnologiebedrijf Tigenix heeft het voorbije jaar een verlies geleden van 18,4 miljoen euro, tegenover een negatief resultaat van 20,4 miljoen euro het jaar voordien. De omzet steeg met 25 procent tot 4,3 miljoen euro. Tigenix zegt dit jaar te verwachten dat de verkoop van zijn enige product ChondroCelect, een middel voor de behandeling van kraakbeenherstel, dit jaar een versnelling zal kennen.

De inkomsten werden het voorbije jaar vooral gegenereerd door een verkoop in België en Nederland, maar Tigenix wil dit jaar ook zijn activiteiten in Groot-Brittannië en Spanje opdrijven. Het bedrijf zegt ook voor ChondroCelect dit jaar tevens een positieve cashflow te verwachten. Tigenix wil dit jaar daarnaast ook zijn onderzoek naar een tweede product, dat zou moeten leiden tot een middel tegen anale fistels, opdrijven.

Het bedrijf gaat voor die ontwikkeling testpatiënten rekruteren. Gehoopt wordt dat in het derde kwartaal van volgend jaar positieve resultaten over het product zullen kunnen worden voorgesteld.

Bron: Express.be