Momenteel zeer fors dividend Proximus

Beleggers in het aandeel Proximus kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Proximus nu één van de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs. De consensus van het dividend ligt op 1,5 euro per aandeel. Proximus's dividendrendement komt hiermee uit op 6,46 procent. Het doorsnee dividend van de vaste lijn communicatiebedrijven ligt op een prima 2 procent.

Historische dividendrendementen Proximus

De omzet van Proximus over dit jaar komt uit op 5,81 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 5,74 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Proximus in beeld plus taxaties 2018

fundamantele data

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 530 miljoen euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 1,67 euro over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 13,9 te liggen.

Laatste taxaties rond de 24 euro

KBC Securities, Credit Suisse en Jefferies & Co. gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Proximus's marktkapitalisatie 7,49 miljard euro. Het aandeel Proximus was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds november vorig jaar staat het aandeel Proximus 13 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 19 en de 30 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 18 procent lager.

Historische koersen Proximus 2007-2018

fundamantele data proximus

Om 11.20 staat het aandeel 0,39 procent lager op 23,21 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.