Wereldhave bij hoogste dividendaandelen in Nederland

Beleggers in het aandeel Wereldhave kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Wereldhave nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,52 euro. Wereldhave 's dividendrendement komt hiermee op 8,45 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de vastgoedbedrijven ligt op een relatief royale 2 procent.

Historische dividendrendementen Wereldhave

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 221,03 miljoen euro. Dit is fors minder dan de omzet over 2017 toen de omzet 264,34 miljoen euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Wereldhave in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 134 miljoen euro. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 3,36 euro over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 8,88.

Laatste koersdoelen rond de 32 euro

HSBC , JP Morgan en Standard & Poors gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Wereldhave 's totale beurswaarde 1,2 miljard euro. Het aandeel Wereldhave was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf november vorig jaar staat het aandeel Wereldhave 17 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 29 en de 42 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 42 procent lager.

Historische koersen aandeel Wereldhave

fundamenteel onderzoek wereldhave

Om 11.14 staat het aandeel 0,74 procent lager op 29,82 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.