Analisten zien fors opwaarts potentieel voor Drillisch

Het Duitse Drillisch heeft de afgelopen dagen van diverse analisten een herwaardering gekregen. Volgens hen is de mobiele telefonie-exploitant sterk gegroeid in het tweede kwartaal en kan de transactie met Telefonica positief uitpakken. Zodoende zien de analisten gemiddeld een opwaarts potentieel voor de koers van bijna 18%.

De analisten van Close Brothers Seydler hebben naar aanleiding van de tweedekwartaalcijfers van Drillisch hun koersdoel voor het aandeel opwaarts bijgesteld van 33 euro naar 35 euro. De mobiele telefonieprovider is de afgelopen periode verder gegroeid, terwijl de transactie met Telefonica geen belasting zal zijn voor de ontwikkeling van de ebitda.

Drillisch neemt daarbij 20% van de O2/E-Plus netwerkcapaciteit over en volgens Close Brothers Seydler zal dit zich vanaf 2015 waarschijnlijk gaan uitbetalen. Mede daarom hanteren de analisten voor het aandeel een ‘buy-advies’.

Berenberg hanteert eveneens voor Drillisch een ‘buy-advies’, waarbij het koersdoel op 31 euro is vastgesteld, die tevreden zijn met de details die het bedrijf heeft bekendgemaakt omtrent de capaciteitsuitbreiding van het netwerk.

Equinet zet Drillisch op kopen

Equinet heeft zijn advies voor Drillisch verhoogd van ‘hold’ naar buy’, waarbij het koersdoel is bijgesteld van 27,50 euro naar 32 euro. Volgens analist Adrian Pehl zal de overname van het O2/E-Plus netwerk een minder sterke groei van het klantenbestand nodig hebben dan eerder werd gedacht. Dit zorgt volgens de analist zodoende voor meer vertrouwen.

Gemiddeld 17,9% opwaarts potentieel

Op basis van de hiervoor genoemde koersdoelen gaan analisten gemiddeld uit van een opwaarts potentieel van het aandeel van 17,9%. Daarbij zijn de analisten van Close Brothers Seydler met een koersdoel van 35 euro het meest positief. Zij rekenen op een rendement van 26,4%.

Dit is mede het gevolg van een forse koersdaling van het aandeel in de afgelopen weken. Stond het aandeel 4 juli nog op een voorlopig hoogtepunt van 31,40 euro, in de weken daarna is de koers gedaald tot het huidige niveau van 27,70 euro. Dit komt neer op een daling van 11,7%.