Analistengilde noemt Gemalto eerlijk gewaardeerd

De koers van het aandeel Gemalto lijkt nu, mede door de koersstijgingen van de laatste tijd, conform de meeste waarderingsmodellen te zijn. De consensus van de analisten stelt dat het aandeel Gemalto op dit niveau eerlijk gewaardeerd is. Het aandeel wordt momenteel door 8 analisten gevolgd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de afgegeven koersdoelen voor het aandeel staat op 50,29 euro. Dit is circa 0,58 procent minder dan de huidige koers van 50,64 euro.

Taxaties voor Gemalto uiteenlopend

financiele analyse

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 2,98 miljard euro. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 2,97 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Gemalto in beeld plus taxaties 2018

fundamenteel onderzoek

De analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 215 miljoen euro. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 2,49 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 20,34 uit.

Analisten rekenen er niet op dat Gemalto dividenden uit zal gaan keren. Gemiddeld levert een aandeel in de elektronicabedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,5 procent op.

Laatste koersdoelen rond de 51 euro

Bryan Garnier, Goldman Sachs en Barclays gaven recent nieuwe taxaties voor het aandeel.

Gemalto 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 4,52 miljard euro. Het aandeel Gemalto was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf november vorig jaar staat het aandeel Gemalto maar liefst 59 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 31 en de 51 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 161 procent hoger.

Historische koersen Gemalto

fundamenteel onderzoek gemalto

Het aandeel staat om 17.35 0,08 procent hoger op 50,64 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.