Analisten adviseren winstneming na overname Kuka

Het Duitse Kuka zag de koers recent aanzienlijk dalen nadat het aankondigde om Swisslog te kopen. Analisten zien het strategisch nut van de overname in, maar stellen tegelijkertijd dat de prijs die hiervoor betaald wordt redelijk fors is. Kuka verkleint namelijk hiermee zijn afhankelijkheid richting de auto-industrie, maar levert daarmee wel in op zijn marges.

Kuka is een producent van industriële robots, welke het levert aan onder meer autofabrikanten Volkswagen en Daimler . Op 26 september kondigde het Duitse bedrijf echter de overname aan van het Zwitserse logistiek bedrijf Swisslog. Kuka biedt 1,35 Zwitserse frank per aandeel in cash voor Swisslog, wat neerkomt op 338 miljoen Zwitserse frank.

Het bod van Kuka op Swisslog komt neer op een premie van 22% op de gemiddelde koers over de afgelopen zes maanden, zo blijkt uit cijfers van persbureau Reuters. Kuka gaat de overname deels financieren door de uitgifte van 1,8 miljoen nieuwe aandelen.

Het gevolg van de aankondiging was dat de koers van Swisslog steeg na het nieuws tot het hoogste niveau in zes jaar tijd van 1,35 Zwitserse frank. De koers van Kuka daalde juist met 4,4% tot het laagste niveau in een maand op 45,42 euro. Nu is dit logisch, aangezien de koers in augustus nog omhoog spoot met bijna 17%.