Uiteenlopende taxaties voor Salzgitter

Na de derdekwartaalcijfers van Salzgitter hebben analisten de mogelijkheid aangegrepen om hun taxaties voor het aandeel bij te stellen. Diverse marktvorsers houden het Duitse staalbedrijf op hun favorietenlijst, omdat zij een kentering zien in de sector. Daarentegen zijn er ook analisten die besloten hebben een iets conservatievere houding richting het aandeel aan te nemen.

Favorietenlijst

UBS heeft Salzgitter op zijn ‘Most Preferred List’ staan van Europese metaal- en mijnbouwbedrijven, waarbij het advies ‘buy’ luidt en het koersdoel is vastgesteld op 34 euro.

Bij Bankhaus Lampe staat Salzgitter op de ‘Alpha-Liste’. De winst en de kasstroom van het bedrijf zullen volgens de analisten blijven groeien. Daarbij luidt het advies ‘kaufen’ en het koersdoel staat op 40 euro.

Ook Credit Suisse is positief over Salzgitter. De derdekwartaalcijfers voor de industrie zijn zwak uitgevallen, maar de analisten wijzen erop dat subsectoren als koolstofstaal, ijzererts, nikkel en ruw staal significant onafhankelijk van elkaar zijn verbeterd. Zodoende heeft Credit Suisse voor Salzgitter het advies op ‘outperform’ staan met een koersdoel van 31 euro.

Koersdoel wijzigingen

De Franse zakenbank BNP Paribas heeft zijn koersdoel voor Salzgitter verhoogd met 3 euro tot 27 euro. De vooruitzichten van de staalgroep zijn conform de verwachtingen en tekent volgens de analisten een mogelijke omslag in de sector. Het advies van BNP Paribas blijft echter op ‘neutral’.

Bij Independent Research is het koersdoel juist met 3 euro verlaagd tot 29 euro. Analist Sven Diermeier stelt dat het staalbedrijf met zijn omzet en de nettowinst aan de verwachtingen wist te voldoen, maar dit was het niet geval voor de winst voor belastingen. De daarbij verlaagde omzetverwachtingen zijn verrassend helder en op basis daarvan heeft hij zijn ramingen aangepast vanwege een hogere belastingdruk en sombere economische vooruitzichten. Ook Independent Research hanteert voor Salzgitter een houdadvies.

Opwaarts potentieel

Voor het aandeel staan momenteel 5 verkoop-, 10 houd- en 8 koopadviezen uit, hetgeen een licht positieve consensus oplevert. Kijkende naar de handhaving door analisten van het aandeel op favorietenlijsten kan gesteld worden dat het sentiment rond het aandeel goed is.

de koersdoelwijzigingen hebben ertoe geleid dat het gemiddeld koersdoel voor Salzgitter nu 30,23 euro bedraagt, wat aan de onderkant ligt van de koersdoelen die recent zijn afgegeven. Dit levert een gemiddeld verwacht rendement op van 11,8%.