Goldman Sachs haalt Zwitsers van favorietenlijst

De recente ingreep van de Zwitserse centrale bank om zijn munt los te koppelen van de euro heeft grote gevolgen voor onder meer de Zwitserse financiële instellingen. Goldman Sachs heeft daarom een aantal wijzigingen in zijn taxaties gedaan en onder meer Credit Suisse als Zurich Insurance Group van zijn favorietenlijst verwijderd.

Goldman Sachs stelt dat Credit Suisse als Zurich Insurance Group niet langer op de ‘Conviction Buy List’ en voor beide aandelen het advies op ‘buy’ gezet.

De analisten stellen dat de beslissing van de Zwitserse centrale bank een belangrijke invloed heeft op Credit Suisse . Als reactie op de veranderende valuta-effecten hebben zij dan ook hun ramingen voor de winst per aandeel van de Zwitserse bank bijgesteld. Daarnaast verwacht Goldman Sachs ook negatieve gevolgen voor het Zwitserse bruto binnenlands product. Het koersdoel voor Credit Suisse is zodoende verlaagd van 36,90 Zwitserse frank naar 33,60 Zwitserse frank.

Goldman Sachs heeft voor Zurich Insurance Group het koersdoel verlaagd van 336 Zwitserse frank naar 326 Zwitserse frank. Volgens de analisten is het koopadvies voor het aandeel gehandhaafd gezien de sterke koersontwikkeling. Zij verwachten daarbij niet dat de sterke frank een negatieve uitwerking zal hebben op de dividendstrategie van het Zwitserse bedrijf.

Zurich Insurance Group

Ook de consensus voor Zurich Financial Group is verslechterd. Er staan nu veelal houdadviezen voor het aandeel uit, in totaal 11. Daarnaast staan er 3 verkoop- en 6 koopadviezen.

Het gemiddeld koersdoel bedraagt 297 Zwitserse frank, waarmee analisten anticiperen op een negatief rendement voor de komende periode van 1%. Dit is opvallend, aangezien de koers recent al fors is gedaald. Daarnaast is de bandbreedte van de afgegeven koersdoelen fors, omdat Goldman Sachs met een koersdoel van 326 Zwitserse frank bijvoorbeeld rekent op een koersstijging van 8,6%.

De koers-winstverhouding van Zurich Financial Group bedraagt momenteel 11,6, terwijl het dividendrendement 5,76% is.