Analisten verwelkomen overname Aareal Bank

Het Duitse Aareal Bank kondigde recent de overname van landgenoot Westdeutsche Immobilien Bank (WestImmo) aan voor 350 miljoen euro. Analisten zijn in hun nopjes met de overname en hebben daarom hun taxaties voor het aandeel verder opwaarts bijgesteld. Door de fors opgelopen koers is het verwacht rendement echter relatief laag.

DZ Bank heeft zijn koersdoel voor Aareal Bank verhoogd met 2 euro tot 41 euro, naar aanleiding van de aangekondigde overname van Westdeutsche Immobilien Bank. Analist Christian Koch schrijft dat de overname zorgt dat het overtollige kapitaal wordt verminderd en de investering een rendement van 12% vóór belasting kan opleveren.

Koch verwaht dat de transactie aan het einde van de eerste helft van 2015 zal worden afgerond en heeft zijn ramingen op voorlopige basis verhoogd. Daarbij hanteert de analist een ‘kaufen-advies’ voor Aareal Bank .

Hoger koersdoel gerechtvaardigd

Warburg Research heeft zijn koersdoel voor Aareal Bank verhoogd van 38,60 euro naar 43 euro, waarbij het advies is blijven staan op ‘buy’. De analisten verwelkomen de overname, zeker omdat zij verwachten dat deze direct zal bijdragen aan de winst.

Het nieuwe koersdoel rechtvaardigt volgens Warburg Research de verwachte positieve effecten van de overname en de aangepaste verwachting voor de langetermijn rente.

Geen kapitaalverhoging nodig

Commerzbank stelt dat de transactie de winst per aandeel van Aareal Bank zal verhogen en heeft daarom zijn koersdoel voor het aandeel bijgesteld van 39 euro naar 40 euro. De analisten wijzen er verder op dat er geen kapitaalverhoging nodig is en hanteren een ‘buy-advies’.

Consensus Aareal Bank

Er is een positief sentiment rond het aandeel, wat echter niet geheel terugkomt in de consensus. Er staat momenteel wel slechts 1 verkoopadvies uit, maar verder ook 5 houd- en 7 koopadviezen.

Het positieve sentiment komt ook niet terug in het gemiddeld koersdoel van 36,55 euro, wat een negatief verwacht rendement oplevert van 5,2%. Recent afgegeven koersdoelen liggen wel rond of boven de 40 euro, wat een verwacht rendement oplevert van 3-10%. Dat dit rendement niet hoger ligt is het gevolg van de recent gestegen koers.