Deutsche Telekom voldoet aan verwachtingen

Deutsche Telekom presenteerde een verrassend sterk slotkwartaal van 2014, wat geleid heeft dat diverse analisten hun overwegend positieve taxaties voor het aandeel hebben herhaald. Zodoende zien zij nog voldoende mogelijkheden voor het aandeel, ook al komt dit niet geheel tot uiting in de consensus en gemiddeld verwacht rendement.

Analist Malte Räther van Warburg Research stelt dat de recente presentatie van de resultaten zijn koopaanbeveling heeft bevestigd. Daarbij hanteert de analist een koersdoel van 18 euro.

Het Amerikaanse S&P Capital IQ stelt dat de kerncijfers van 2014 iets beter waren dan waar de markt op had gerekend. Daarnaast zijn de uitgesproken verwachtingen voor dit jaar volgens analist Carl Short positief. Hij hanteert dan ook een ‘buy-advies’ voor Deutsche Telekom, met daarbij een koersdoel van 18 euro.

Kepler Cheuvreux hanteert voor Deutsche Telekom een ‘buy-advies’ met een koersdoel van 15 euro. De winst in het vierde kwartaal voldeed aan de verwachtingen, terwijl de doelstellingen op middellange termijn in lijn lagen met de verwachtingen van de analisten.

Koersdoel licht verhoogd

Independent Research heeft zijn koersdoel voor Deutsche Telekom verhoogd van 16,40 euro naar 17 euro. De omzet van het bedrijf steeg in het slotkwartaal is verrassend gestegen, zo schrijft Markus Friebel in zijn rapport. De vooruitzichten van Deutsche Telekom voor de ebitda in 2015 ligt echter iets onder zijn schatting. Zodoende blijft het advies voorlopig staan op ‘hold’.

Consensus Deutsche Telekom

De consensus voor Deutsche Telekom is overwegend positief. Er staan momenteel 14 koop-, 9 houd- en 4 verkoopadviezen uit. Kijkende naar de recent uitgebrachte analistenrapporten mag er gesproken worden over een licht positief sentiment.

De koers van Deutsche Telekom is na de resultaten aanzienlijk opgelopen. Met een gemiddeld koersdoel van 14,64 levert dit zodoende een negatief verwacht rendement op van 11%.

Een juist afspiegeling van de recent afgegeven koersdoelen is dit echter niet. Deze liggen veelal rond 18 euro, wat op de huidige koers een positief rendement zou opleveren van 9,4%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.