Omzet en winst Bpost op nieuwe recordhoogte

Het Belgische postbedrijf Bpost heeft het voorbije jaar een nettowinst gerealiseerd van 296,9 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 20 procent tegenover het jaar voordien. De omzet nam met 1,1 procent toe tot ruim 2,46 miljard euro. Bpost merkt daarbij op zowel op het gebied van winst als omzet een nieuw record te hebben laten optekenen.

De gunstige evoluties moeten volgens het bedrijf onder meer worden toegeschreven aan het binnenlandse brievenverkeer, dat minder snel zou inkrimpen dan vooraf werd verondersteld. Verwacht werd dat de trafieken met 5 procent zou dalen, maar uiteindelijk werd slechts een inkrimping met 4,4 procent geregistreerd.

Daarnaast wordt ook gewezen naar de toename van het pakketvervoer. Tevens wordt opgemerkt dat, onder meer door natuurlijke afvloeiingen, de kosten met 9,9 miljoen euro konden worden beperkt.

Bpost kent aan de Belgische staat een extra dividend toe van 22,4 miljoen euro. Eind vorig jaar was al een eerste pakket van 106 miljoen euro aan de overheid gestort.

Bron: Express.be