Overwegend koopadviezen voor Drillisch

De Duitse mobiele telefonieaanbieder Drillisch beschikt over een zeer positieve consensus, ook na de recente publicatie van de definitieve cijfers. Analisten zijn echter wel zeer verdeeld over het opwaarts potentieel van de koers, terwijl het aandeel tegelijkertijd ook redelijk fors gewaardeerd lijkt te zijn maar wel een aantrekkelijk dividendrendement biedt.

Oddo Seydler Bank hanteert voor Drillisch een koopadvies, waarbij het koersdoel is vastgesteld op 40 euro. Analist Carsten Kunold schrijft in zijn rapport dat de resultaten van de mobiele telefonieaanbieder niet hebben verrast. Het nieuwe contract met Telefonica kan daarbij wel leiden tot een nieuwe dimensie voor het bedrijf.

Ook DZ Bank heeft voor Driliisch een koopadvies uitstaan met daarbij een koersdoel van 40 euro. Alles bij elkaar opgeteld komt analist Karsten Oblinger tot de conclusie dat het management van het bedrijf een overtuigende prestatie heeft geleverd. De mobiele operator is daarbij volgens de analist goed op weg om zijn ambitieuze groeidoelstellingen te realiseren.

Koersdoel opgetrokken

Equinet heeft besloten om zijn koersdoel voor Drillisch met 5 euro te verhogen tot 40 euro. Analist Adrian Pehl stelt dat de definitieve cijfers de strategie van het bedrijf hebben bevestigd. Ten aanzien van het dividend heeft het aandeel daarbij nog steeds opwaarts potentieel, aldus de analist. Het advies van Equinet is dan ook blijven staan op ‘accumulate’.

Commerzbank dissonant

Commerzbank is een van de weinige marktvorsers die negatief is over Drillisch . Analiste Heike Pauls heeft het advies op ‘reduce’ staan. Haar voorzichtige schatting dat de kosten voor een verdere groei van de mobiele telefonieaanbieder boven de huidige marktvooruitzichten zouden komen te liggen, zijn bevestigd. Pauls blijft dan ook vasthouden aan haar koersdoel van 26 euro.

Consensus Drillisch

Zoals verwacht is de consensus voor Drillisch bijzonder positief te noemen. Naast 1 verkoopadvies en 1 houdadvies staan er liefst 9 koopadviezen voor het aandeel uit. Daarbij kan gesteld worden dat het sentiment rond het aandeel nog altijd positief is.

Het opwaarts potentieel waar analisten op rekenen is relatief laag. Met een gemiddeld koersdoel van 38,55 euro komt het verwacht rendement uit op 3,13%.

De bandbreedte van afgegeven koersdoelen is echter wel fors. Zo ziet Macquarie Research met een koersdoel van 50 euro een koerspotentieel van 25,25%, terwijl Commerzbank met zijn koersdoel van 26 euro op een koersdaling van 43,75% rekent.

Drillisch beschikt tegelijkertijd over een redelijk forse koers-winstverhouding. Momenteel bedraagt de k/w 36, terwijl deze voor het einde van het jaar zelfs op 37,7 wordt geschat. Daar staat wel een aantrekkelijk dividendrendement van 4,5% tegenover.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.