Analisten onzeker over Deutsche Post

De afgelopen dagen hebben vele analisten hun advies voor Deutsche Post herhaald. Dit in navolging van geruchten dat het concern Deutsche Postbank van de hand wil doen. Daarnaast werd het gerucht verspreid dat het daarnaast U.S. Express aan FedEx zou willen verkopen. Analisten achten dat dit laatste gerucht waar is zeer onwaarschijnlijk.

Fusie of overname
Een fusie met een gelijkwaardige partner zien een aantal analisten echter niet snel gebeuren. Het grootste probleem volgens analisten is dat het binnen de Duitse bankenbranche moeilijk een partner te vinden is van gelijke grootte. Potentiële kandidaten zouden Commerzbank, Deutsche Bank danwel één van de Landesbanken zijn. Een verkoop van Deutsche Postbank waarin Deutsche Post nog een bepaald aandeel in heeft is voor te stellen aldus analisten. Tot slot is Deutsche Post bezig om een gepaste oplossing te vinden voor haar DHL divisie. De onderneming heeft aangegeven dat zij alle opties open houden.

Afschrijving
Deutsche Post behaalde in 2007 een operatieve winst van 3,7 miljard EUR. De afschrijvingen in de Amerikaanse divisie van het bedrijf heeft de winstontwikkeling belast. Deze afschrijving bedraagt een bedrag van rond de 600 miljoen EUR van U.S. Express in Noord-Amerika. Feit is dat de markt voor Deutsche Post belangrijk blijft ondanks de problemen in de Verenigde Staten aldus de analisten. Analisten blijven positief over het aandeel vanwege de stabiliteit in de postsector. De analisten van J.P. Morgan verwachten dat het herstructureringsprogramma in de Verenigde Staten een hoge prioriteit zal krijgen.

Jaarcijfers 6 maart
Voor 2008 heeft het management een EBIT van 4,2 miljard EUR ingeraamd. De volledige jaarcijfers over 2007 worden op 6 maart gepresenteerd. In 2006 bedroeg de koerswinstverhouding (berekend met de ultimo slotkoers van het aandeel in 2006) 11.53. De forward PE (de slotkoers gedeeld door de winst over 2006) bedraagt 12.83.