SNS Top picks verslaan AEX, o.a. Ahold, KPN en Sligro opgenomen

SNS Securities, de effectendochter van SNS Bank, publiceert vandaag haar beleggingsvisie en Top Picks voor de rest van het jaar.

Top Picks op 9%

Aan het begin van 2015 waren de analisten van SNS Bank voorzichtig optimistisch over de vooruitzichten voor aandelen. Het jaar begon echter zeer sterk, gedreven door een economische opleving in Europa, een zwakke Euro en monetaire verruiming. Hierdoor stonden diverse indices binnen enkele maanden op winsten van meer dan 20%. Hierna ontstond echter onzekerheid over een eventuele Grexit en waren er zorgen over een Amerikaanse renteverhoging.

De laatste weken kwam daarbij onzekerheid over de situatie in China en per saldo resteert nu een winst van 9% voor de Eurostoxx 600, gemeten vanaf de publicatie van de Top Picks begin januari.

Voor wat betreft de Top Picks bleek BAM de beste keus met een rendement van +104%, gevolgd door Tom Tom met +53%. Minder gelukkige keuzes waren ASM International (-2%) en Arcadis (-9%). Al met al presteerden de Top Picks echter 22.5%-punt beter dan de Eurostoxx 600 in de periode van januari tot nu.

SNS is nog steeds positief over de vooruitzichten voor Europese aandelen. De Duitse economie blijft een stuwende kracht. Hoewel Italië en Frankrijk achterblijven, zullen zij ook van het krachtige hertel van de binnenlandse vraag in Duitsland profiteren. De Nederlandse economie draait, gecorrigeerd voor de lagere aardgasbaten, op volle toeren. Al met al zijn de ontwikkelingen in de Europese economie zeer gunstig, zeker vergeleken met die in andere regio’s, zoals China en de andere opkomende economieën.

In de Verenigde Staten beginnen enkele groeimotoren ook te sputteren zoals de export en binnenlandse investeringen. ”Als gevolg hiervan verwachten we dat de winstgroei in de VS lager zal uitvallen dan in Europa. Daarnaast is er de schaduw van een eventuele renteverhoging door de Fed later dit jaar.

Voor de Top Picks lijst voor de rest van het jaar heeft SNS Bank zeven aandelen geselecteerd waaronder grote gevestigde namen en minder bekende small-caps. Er is vooral gekeken naar aandelen met een grote exposure naar Europa.

De Top Picks voor het tweede gedeelte van 2015 zijn:

 • Accell : Sterkere groei duurdere fietsen en E-bikes
 • Ahold : Licht aan het einde van de tunnel
 • BAM : Beste onder de bouwers
 • ING: Alle lichten op groen
 • KPN : Geïsoleerd en onderschat
 • Sligro : Op naar een nieuwe Sligro Food Group
 • Stern : Verbeterende eindmarkten en corporate action potentieel

  Achtergrond informatie

  De prestatie van de Top Picks was 23.2% punten beter dan de AEX -index tot en met augustus. Ook over de lange termijn zijn de prestaties sterk. Een investering van 100 Euro in de AEX eind 2002 zou medio 2015 253 Euro hebben opgeleverd. 100 Euro geïnvesteerd in de SNS Securities Top Picks zou gegroeid zijn naar 534 Euro .

  ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
  news@valuespectrum.com

  Copyright analist.be B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.