Aandeel Volkswagen aan kop qua Duitse dividendaandelen

Fors dividend Volkswagen

Beleggers in het aandeel Volkswagen kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Volkswagen nu één van de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 6,44 euro. Volkswagen's dividendrendement bedraagt dus momenteel 4,26 procent. Het doorsnee dividendrendement van de automobielsector ligt op een nihile 1 procent.

Dividendrendementen Volkswagen

Volkswagen gaat morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal uitbrengen. De omzet van Volkswagen over dit jaar komt uit op 245,21 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen de omzet 235,85 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Volkswagen in beeld plus taxaties 2018

historische koersen

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 13,49 miljard euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 28,33 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 5,34 uit.

Laatste koersdoelen rond de 193 euro

De laatste 3 adviezen voor de automobielproducent zijn afkomstig van Independent Research, Sanford C. Bernstein & Co en KBC Securities.

Volkswagen's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 31,18 miljard euro. Het aandeel Volkswagen bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Volkswagen 4 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 130 en de 177 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 28 procent lager.

Om 10.25 staat het aandeel 0,46 procent lager op 151,2 euro.

Historische beurskoersen Volkswagen

historische koersen volkswagen

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.