Online moderetailer Zalando op kooplijsten

Zalando profiteert van de trend dat consumenten hun sinterklaas- en kerstaankopen steeds vaker online doen. Analisten verwachten mede daarom dat het Duitse online modehuis op termijn zijn eigen verwachtingen zal overtreffen en hanteren zodoende voor het aandeel veelal een koopadvies, terwijl er volgens sommigen van hen ondanks de recente koersstijging nog voldoende in het vat zit.

Forse koersdoelverhoging

Jefferies heeft zijn koersdoel voor Zalando verhoogd van 28 euro naar 41 euro. Analist David Reynolds schrijft in zijn rapport dat het online modehuis niet alleen weet te overtuigen door zijn grootte, maar ook door de hoge winstgevendheid en een goede voorspelbaarheid van toekomstige omzetontwikkeling. Daarom zijn de verwachtingen voor de winst per aandeel in 2015 en 2016 door de analist verhoogd en staat het advies op ‘buy’.

Favorietenlijst

Zalando staat bij Goldman Sachs op de ‘Conviction Buy List’. De online moderetailer zal naar verwachting sterker groeien dan de algehele e-commerce sector, aldus analist Carl Hazeley. Het bedrijf moet daarbij in staat zijn om zijn eigen ambitieuze margedoelstellingen op de lange termijn overtreffen. Zodoende hebben de analisten hun koersdoel van 42 euro verhoogd naar 44 euro.

De analisten van Kepler Cheuvreux zien dat de inkopen voor de Amerikaanse feestdagen steeds meer naar online verschuiven. Daarbij nemen de aankopen via smarthpones inmiddels de derde plaats in. Kepler Cheuvreux verwacht dat Zalando van deze trends zal profiteren en hanteren daarom een ‘buy-advies’ met een koersdoel van 38,50 euro.

Bernstein Research stelt dat Zalando op korte termijn niet alleen een solide omzetgroei zal realiseren, maar ook op lange termijn de markt zal weten te verrassen. Daarnaast rekenen de analisten erop dat de winstgevendheid van het online modehuis op termijn verder zal verbeteren en gaan zij voor de komende tien jaar uit van een stijging van de ebit-marge met 5-6 procentpunt. Bernstein hanteert voor Zalando een ‘outperform-advies’ met een koersdoel van 42 euro.

Consensus Zalando

Momenteel hanteert slechts 1 analist een verkoopadvies voor Zalando, terwijl daartegenover 3 houd- en 14 koopadviezen uitstaan. Hierdoor is de consensus bijzonder positief.

Het verwacht rendement is echter teruggelopen tot -0,38% doordat de koers begin december fors is opgelopen. Op 30 november noteerde deze nog op 32,16 euro, maar inmiddels bedraagt de koers 35,67 euro.

Analisten hanteren gemiddeld een koersdoel van 35,54 euro, maar hierbij dient wel aangetekend te worden dat recent afgegeven koersdoelen hier fors boven liggen. Zo impliceert het koersdoel van Goldman Sachs van 44 euro dat de koers nog met bijna 19% kan stijgen in de komende 12 maanden.

ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
news@valuespectrum.com

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.