KBC schudt kooplijst op: Aalberts naar houden, buys voor GrandVision en Galapagos

De afgelopen dagen heeft KBC Securities een aantal advieswijzingen doorgevoerd voor Nederlandse aandelen. Zo vinden de analisten GrandVision en Galapagos koopwaardig vanwege de aantrekkelijke toekomstperspectieven, terwijl Aalberts juist niet langer op de kooplijst prijkt vanwege de sterk opgelopen koers.

GrandVision koopwaardig

KBC Securities is op 9 december gestart met het volgen van GrandVision met een koopadvies. Volgens analist Alan Vandenberghe is het aandeel ondergewaardeerd ten opzichte van zijn concurrenten en is het bedrijf ideaal gepositioneerd om te profiteren van onderliggende sociaal-economische groeitrends. Daarbij wijst de analist erop dat GrandVision momenteel met een marktaandeel van slechts 11% marktleider in Europa is, waarmee deze sector zeer versnipperd is.

Vandenberghe voorziet voor de periode 2016-2018 een jaarlijkse omzetgroei van gemiddeld 6%, waarbij toenemende schaalvoordelen en kostenbesparingen de winstgroei in dezelfde periode kunnen doen stuwen tot 9,3%.

Tot slot houdt KBC Securities rekening met eventuele overnames door GrandVision, die op basis van de huidige balans zeker tot de mogelijkheden behoren. Het koersdoel is door analist Vandenberghe vastgesteld op 29,50 euro.

Galapagos biedt toekomstperspectief

Op 8 december heeft KBC Securities het advies voor Galapagos verhoogd van ‘buy’ naar ‘accumulate’.

De analisten stellen vast dat de testresultaten voor het middel filgotinib, dat gebruikt wordt voor de ziekte van Crohn, beter waren dan verwacht. Wel wordt daarbij aangetekend dat het middel in vergelijking met een medicijn van concurrent Celgene uit dezelfde test minder goed naar voren komt, al zijn deze volgens Galapagos niet direct met elkaar te vergelijken.

Desondanks voorziet KBC Securities dat de koers van Galapagos in de komende 12 maanden zal stijgen en heeft daarom het koersdoel verhoogd met 5 euro tot 60 euro.

Aalberts Industries naar houden

KBC Securities gaf in juli voor Aalberts een ‘buy-advies’ af, maar volgens de analisten is het aandeel niet langer koopwaardig en is daarom het advies verlaagd naar ‘hold’.

Analist Dirk Verbiesen wijst erop dat de koers sinds de eerste advisering sterk is gestegen en 24% beter presteerde dan de AEX en 22% beter dan de AMX . Volgens de analist is het aandeel momenteel eerlijk gewaardeerd omdat de koers rond het koersdoel van 32 euro staat.

Verder houdt Verbiesen er rekening mee dat Aalberts een aandeleninkoopprogramma zal aankondigen van 300 miljoen euro, waarbij de huidige kasstroom mogelijkheden blijft bieden voor fusies en overnames.

ValueSpectrum News wire: +31 084-0032-842
news@valuespectrum.com

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.