Analisten positiever over Wolters Kluwer

De beter dan verwachte resultaten die Wolters Kluwer onlangs naar buiten bracht hebben geleid tot diverse taxatieverhogingen van analisten. Zij prijzen vooral de positieve outlook die voor 2016 is afgegeven en stellen dat het aandeel nog altijd aantrekkelijk is gewaardeerd, waarbij koersdoelen nu rond de 35 euro staan.

Wolters Kluwer heeft over 2015 zowel de omzet als de winst sterk zien oplopen. De omzet steeg op jaarbasis met 15% tot 4,2 miljard euro, terwijl de aangepaste nettowinst met 24% toenam tot 583 miljoen euro.

Voor 2016 rekent Wolters Kluwer op een toename van de winst per aandeel van circa 5%, terwijl het bedrijf verder op eigen kracht wil doorgroeien.

De goede resultaten hebben Wolters Kluwer ook doen besluiten om tussen 2016 en 2018 voor 600 miljoen euro aan eigen aandelen in te kopen, terwijl het dividend met 6% wordt verhoogd.

Beter dan verwacht

Op 25 februari heeft ING zijn koersdoel voor Wolters Kluwer verhoogd van 31 euro naar 37,50 euro. De analisten stellen dat de resultaten over 2015 beter waren dan verwacht en de outlook voor 2016 een positieve indruk heeft achtergelaten.

Daarbij vindt ING het aandeel op basis van de huidige waardering aantrekkelijk en is het groeiprofiel voor de winst per aandeel verbeterd. De verwachtingen voor de winst per aandeel over 2016 en 2017 zijn daarom verhoogd met respectievelijk 5% en 9%. ING heeft voor Wolters Kluwer een ‘buy-advies’ uitstaan.

Verkoopadvies geschrapt

Kepler Cheuvreux hanteert voor Wolters Kluwer niet langer een verkoopadvies. Op 25 februari is het advies verhoogd naar ‘hold’ en het koersdoel opwaarts bijgesteld van 27 euro naar 34,50 euro.

De analisten stellen dat de jaarcijfers beter dan verwacht waren en rekenen voor 2016 op een groei van de winst per aandeel met 4%. Dit moet onder meer voortkomen uit de Health-activiteiten, waarvoor de analisten een groei voorzien van 4,5%. Alle divisies zullen verder profiteren van hogere marges, met uitzondering van Tax & Regulatory.

Voor Wolters Kluwer anticiperen de analisten op een ebitda-marge van 21,7%, waar dat eerder nog 21,5% was. Zelf verwacht het bedrijf een ebitda-marge van 21,5-22%.

analist.be Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.be

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.