Analisten verwachten koersdaling NSI

Nieuwe Steen Investments heeft donderdag bekendgemaakt nieuwe aandelen te zullen uitgeven om zou geld te kunnen ophalen voor overnames. Analisten zijn momenteel redelijk verdeeld over het aandeel, waardoor de consensus neutraal is. Gemiddeld zijn analisten wel van mening dat de koers van het aandeel te ver is opgelopen.

Door onze redactie

Nieuwe aandelen
Nieuwe Steen Investments (NSI) wil nieuwe aandelen gaan uitgeven. Het vastgoedconcern wil minimaal 45 miljoen euro ophalen ter financiering van overnames. Momenteel voort NSI gespreken met verschillende partijen over de aankoop van Nederlandse winkelcentra en kantoren en verwacht binnenkort één of meer overnames aankondigen, waarmee het concern de kwaliteit van zijn vastgoedportefeuille wil verbeteren.

NSI wil zijn focus verlagen van kleinere, losse winkelunits en kantoorpanden naar middelgrote winkelcentra en kantoren op goede locaties in de Randstad , wat door het vastgoedconcern gezien wordt als het economische centrum van Nederland.

Beleggers kunnen voor 14 euro per stuk aandelen NSI kopen. Inmiddels hebben twee grote aandeelhouders van NIS al aangegeven voor een derde van de totale uitgifte mee te doen.

NSI zal maximaal 9,9%, wat neerkomt op ongeveer 3,9 miljoen aandelen, van zijn huidige geplaatste aandelenkapitaal gaan uitgeven. De aandelenuitgifte vindt onderhands plaats bij investeerders in zowel Nederland als daarbuiten, met uitzondering van de Verenigde Staten.

Consensus
Recentelijk verhoogden de analisten van ING het advies voor NSI van sell naar hold, nadat het aandeel de afgelopen maand 7% van zijn waarde kwijtraakte. Het koersdoel voor Nieuwe Steen is door de analisten verlaagd van 13,10 euro naar 12,10 euro.

Momenteel staan er voor het aandeel 2 koop-, 6 houd- en 2 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus voor het aandeel neutraal is. Het gemiddeld koersdoel bedraagt 13,50 euro, wat een verwacht rendement oplevert van -8,47%. Analisten verwachten dus gemiddeld dat de koers in de komende maanden zal dalen.

De analisten van ING gaan hierin het meest ver in, ondanks dat zij hun advies hebben verhoogd. Zij verwachten dat de koers van het aandeel zal dalen naar 12,10 euro, wat een verwacht rendement oplevert van 018%.

Met de nieuw uit te geven aandelen mag aangenomen worden dat er verwatering zal optreden voor bestaande aandeelhouders, mits zij geen nieuwe aandelen bijkopen. Dit is dus een negatief effect voor bestaande aandeelhouders.