Repsol bij hoogste dividendaandelen in Spanje

Fors dividend Repsol

Beleggers in het aandeel Repsol kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Repsol nu één van de hoogste dividendrendementen van de Spaanse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,94 cent. Repsol's dividendrendement komt hiermee uit op 6,37 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een relatief royale 2 procent.

Dividendrendementen Repsol

Morgen zal het Spaanse Repsol haar cijfers over het afgelopen kwartaal publiceren. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 50,14 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2017 toen het concern 49,87 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Repsol in beeld plus taxaties 2018

koersgrafieken

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 2,6 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 1,68 euro over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 8,78.

Repsol's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 23,71 miljard euro. Het aandeel Repsol was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds april vorig jaar staat het aandeel Repsol 3 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 14 en de 17 euro. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 45 procent hoger.

Om 12.19 koerst het aandeel 0,64 procent lager op 14,75 euro.

Historische koersen Repsol afgelopen 10 jaar

koersgrafieken repsol

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.