Fusie beursbedrijven nog geen uitgemaakte zaak

Diverse analisten hebben begin juni hun visie gegeven over de voorgenomen fusie van Deutsche Börse met London Stock Exchange Group en stellen vast dat deze voldoende toekomstperspectief biedt, al moet natuurlijk worden afgewacht of de aandeelhouders van beide beursbedrijven ook zullen instemmen en er daarnaast ook nog een aantal andere belemmeringen zijn.

De voorgenomen fusie tussen Deutsche Börse en LSE is de derde poging, nadat fusiegesprekken in zowel 2001 en 2004 uiteindelijk op niets uitliepen. De meest recent aangekondigde deal komt voort uit een consolidatieslag die de afgelopen jaren al woedt tussen beursbedrijven.

LSE heeft zijn aandeelhouders inmiddels geadviseerd voor de voorgenomen fusie te stemmen tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 4 juli. Aandeelhouders van Deutsche Börse kunnen hun aandelen aanmelden tot en met 12 juli.

Mocht de fusie om wat voor reden niet slagen heeft Deutsche Börse al aangegeven dat zij zullen gaan kijken naar fusiekandidaten buiten Europa. Het in Chicago gebaseerde CME Group Inc. zou een logische partner kunnen zijn.

Fusiebelemmeringen

Analist Christian Koch van DZ Bank stelt dat er nog altijd aanzienlijke belemmeringen zijn in de regelgeving om de fusie tussen Deutsche Börse en LSE te laten slagen. De analist acht een fusie daarom vooralsnog onwaarschijnlijk. Echter heeft het Duitse beursbedrijf zelfs zonder deze fusie dermate ambitieuze groeidoelstellingen dat Koch voorlopig vasthoudt aan zijn koopadvies met daarbij een koersdoel van 85 euro.

De Zwitserse zakenbank UBS hanteert eveneens een koopadvies voor Deutsche Börse en wijst erop dat de handelsvolumes op de Europese beurzen in mei een daling hebben laten zien. De Duitsers zijn hier echter volgens de analisten het minst door getroffen, waardoor UBS potentieel blijft zien in het aandeel.

Equinet is eveneens teleurgesteld over de handelsvolumes over de maand mei, die analist Philip Hassler als zwak typeert. De beoogde synergievoordelen door de fusie met LSE ter hoogde van 250 miljoen euro vindt de analist daarbij ambitieus maar haalbaar. Zodoende hanteert Equinet voor Deutsche Börse een houdadvies met een koersdoel van 79 euro.

Exane BNP Paribas is eveneens neutraal over Deutsche Börse. Analist Arnaud Giblat ziet een aantal hindernissen die voor de fusie met LSE genomen dienen te worden, waarbij de voorgenomen synergievoordelen in lijn liggen met zijn verwachtingen. Het koersdoel voor Deutsche Börse is vastgesteld op 76 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.