KBC outperformt voorbije 5 jaar Belgische beurs

Het aandeel KBC leverde beleggers de afgelopen jaren stevige koerswinsten op. Het aandeel was de afgelopen 5 jaar met een stevige winst van 38 procent één van de beste aandelen van Belgie. Het gemiddelde Belgische aandeel won de afgelopen 5 jaar ruim 181 procent. Andere winnaars over de afgelopen 5 jaar zijn Payton Planar, Evadix en Growners.

Rendementen KBC versus Belgische aandelen

Buy & hold rendementen aandeel KBC over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een forse winst van 340 procent. Over de afgelopen 3 maanden staat het aandeel op een verlies van 8 procent.

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 7,71 miljard euro. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2018 toen de omzet 9,67 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten KBC in beeld plus taxaties 2019

aandelenanalyse

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 2,44 miljard euro. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 5,88 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 9,75 te liggen.

Fors dividend KBC

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 3,83 euro verwacht. Het dividendrendement komt hiermee op 6,68 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de banken ligt op een magere 1 procent.

Laatste koersdoelen rond de 71 euro

Jefferies & Co., Keefe Bruyette & Woods en JP Morgan gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt KBC's marktkapitalisatie 23,99 miljard euro. Het aandeel KBC bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel KBC 8 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 55 en de 69 euro.

Koershistorie KBC van 2007 tot 2019

aandelenanalyse kbc

Om 10.39 staat het aandeel 0,03 procent hoger op 57,32 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.