Geen verrassingen bij Wolters Kluwer

De resultaten die Wolters Kluwer afgelopen woensdag naar buiten bracht boden analisten geen verrassingen. Zij wijzen er wel op dat het resultaat werd gedreven door kostenbesparingen, maar vinden ook dat de margeverbetering de transformatie van het concern reflecteert. Vooralsnog heeft geen van de analisten zijn taxaties voor het aandeel gewijzigd.

Door onze redactie

geen onverwacht nieuws
De resultaten van Wolters Kluwer waren in lijn met de verwachtingen van de analisten van ABN AMRO. De analisten denken dat de resultaten geen onverwacht nieuws bevatten, aangezien het concern presteert naar verwachting en de eigen doelstellingen.

De uitdagingen op de markt zijn echter groot en dan met name in Europa, aldus de analisten, die er verder op wijzen dat het resultaat wordt gedreven door kostenbesparingen. Daarom wachten de analisten af of het concern in staat is om zijn eigen margedoelstelling van 20-21% te realiseren. De analisten blijven dan ook bij hun houdadvies voor Wolters Kluwer .

Sterke prestatie
Voor analist Michel Veul van SNS Securities waren de onderliggende resultaten van Wolters Kluwer iets beter dan waar de analist op had gerekend. Een vlakke organische groei van de opbrengsten is volgens de analisten een sterke prestatie onder moeilijke omstandigheden. Daarnaast wijst Veul op de stijgende marges die de transformatie van het concern reflecteren.

De analist hanteert voor Wolters Kluwer een buy-advies, omdat hij verwacht dat de marges zullen blijven stijgen en dat de organische groei in 2011 positief zal worden, wat zal resulteren in een herziening van het koersdoel van dit in de ogen van de analist aantrekkelijk gewaardeerde aandeel. Het koersdoel staat momenteel nog op 19 euro.

Opwaarts potentieel
Er staan op dit moment voor het aandeel 7 koop-, 13 houd- en 2 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus licht positief is. Gezien de reacties hierboven kan gesteld worden dat het sentiment rond het aandeel eveneens licht positief is.

Gemiddeld hebben analisten een koersdoel uitstaan van 16,75 euro, wat een verwacht rendement oplevert van iets meer dan 6%. Dit geeft aan dat analisten gemiddeld van mening zijn dat er weinig opwaarts potentieel in de koers van het aandeel zit.

De analisten van Goldman Sachs en SNS Securities zijn echter een andere mening toegedaan. Zij hebben een koersdoel uitstaan van respectievelijk 19,23 euro en 19 euro, wat een verwacht rendement oplevert van 20,5-22%. Op basis hiervan zou gesteld mogen worden dat analisten nog voldoende opwaarts potentieel zien.