Omzet Aalberts Industries op hoogste niveau ooit aldus analisten, aandeel outperformt afgelopen 5 jaar

Het aandeel was de afgelopen 5 jaar met een enorme winst van 141 procent één van de beste aandelen van Nederland. Het gemiddelde Nederlandse aandeel won de afgelopen 5 jaar zo'n 35,72 procent. Andere sterk presterende vakgenoten zijn o.a. Pendrell Corp, Professional Diversity Network en Sapec. Over het afgelopen jaar staat het aandeel in het rood (-5 procent).

Historische omzetten en winsten Aalberts Industries

historical prices

De omzet van Aalberts Industries over dit jaar komt uit op 2,57 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 2,48 miljard euro bedroeg. De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 189 miljoen euro.

Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 1,83 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 15,68 uit.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,57 cent. Aalberts Industries's dividendrendement komt hiermee uit op 1,99 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de gediversifieerde industriele bedrijven ligt op een aantrekkelijke 2,01 procent.

Waarderingen Aalberts Industries

Aalberts Industries's boekwaarde/koers (ook wel book to market ratio genoemd) staat op 0,4. De aandelen uit de gediversifieerde industriele bedrijven noteren op dit moment met een CAPE van -26,07.

Om 17.35 staat het aandeel 0,99 procent hoger op 28,7 euro. Dit betekent 19 maal het resultaat per aandeel over 2015.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Aalberts Industries's marktkapitalisatie 3,17 miljard euro.

Laatste koersdoelen rond de 27 euro

Het aandeel Aalberts Industries wordt door 6 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 29 euro. Dit is circa 2 procent meer dan de huidige beurskoers van 28,7 euro.

Beursexpres, Kepler Capital Markets en NIBC gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.