Aandeel Wereldhave aan kop qua Nederlandse dividendaandelen

Fors dividend Wereldhave

Beleggers in het aandeel Wereldhave kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Wereldhave nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,52 euro. Wereldhave's dividendrendement ligt dus op 11,33 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de vastgoedbedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 3 procent op.

Dividendrendementen Wereldhave

Morgen zal het Nederlandse Wereldhave haar resultaten over het afgelopen kwartaal bekend maken. De omzet van Wereldhave over dit jaar komt uit op 201,1 miljoen euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2018 toen het concern 232,02 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Wereldhave in beeld plus taxaties 2019

aandelenanalyse

De analisten rekenen voor 2019 op een nettowinst van 113 miljoen euro. Over dit jaar ligt de consensus van Wereldhave's resultaat per aandeel op een winst van 2,8 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 7,94 uit.

Recente koersdoelen rond de 25 euro

ING, Goldman Sachs en DeGroof Petercam gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Wereldhave' nu rond de 895,63 miljoen euro. Het aandeel Wereldhave was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds juli vorig jaar staat het aandeel Wereldhave 25 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 21 en de 33 euro.

Om 10.30 stond het aandeel 0,18 procent lager op 22,24 euro.

Koershistorie Wereldhave 2007-2019

aandelenanalyse wereldhave

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.