Minder omzet Acciona door analistengilde verwacht, fors dividend

Maandag komt het Spaanse Acciona met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 7,17 miljard euro. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2018 toen het concern 7,51 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Acciona in beeld plus taxaties 2019

beurskoers

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 264 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 4,74 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 21,29.

Fors dividend Acciona

De consensus van het dividend ligt op 3,5 euro per aandeel. Acciona's dividendrendement bedraagt dus momenteel 3,47 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de bouw- en infrastructuursector ligt op een summiere 1 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Acciona's totale beurswaarde 5,77 miljard euro. Het aandeel Acciona was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf juli vorig jaar staat het aandeel Acciona maar liefst 51 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 69 en de 107 euro.

Om 10.05 koerst het aandeel 0,59 procent lager op 100,9 euro.

Historische koersen Acciona afgelopen 10 jaar

beurskoers acciona

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.