Randstad goedgekeurd door analisten

Afgelopen donderdag (17 april, red.) werd bekend dat de Europese Commissie toestemming heeft gegeven aan Randstad om branchegenoot Vedior over te nemen. Randstad zou na de overname duidelijk marktleider worden met een aanzienlijk marktaandeel, aldus de commissie. Analisten zijn overwegend positief over het aandeel.

Overname Vedior
Nu de overname door de Europese Commissie is goedgekeurd kan Randstad zijn bod gestand doen. Randstad stelde eerder al voor om zijn activiteiten in Portugal af te stoten, om zodoende mededingingsbezwaren weg te nemen. De activiteiten in Portugal waren in 2007 goed voor een omzet van 47 miljoen euro.

Eind 2007 kondigde Randstad zijn bod op Vedior aan. Op 2 april volgede het formele bod. Randstad biedt 9,50 euro in contanten en 0,32759 nieuw andeel Randstad per aandeel Vedior. Wanneer de slotkoers van 31 maart wordt genomen (29,67 euro) waardeert het bod Vedior op 19,22 euro per aandeel.

Het bod zal gestand worden gedaan indien ten minste 66,67% van de uitstaande aandelen Vedior is aangemeld. Randstad heeft al een belang van 15,03% in Vedior. De aanmeldingsperiode loopt af op 9 mei om 17.30 uur.

Randstad zal, wanneer het zijn bod op Vedior gestand doet, over het tweede kwartaal een gecombineerde cijferrapportage naar buiten brengen.

Door de overname wordt Randstad het op één na grootste uitzendconcern ter wereld. Nummer één is nog steeds het Zwitserse Adecco . De gecombineerde omzet komt boven de 17 miljard euro uit.

Analisten overwegend positief
De consensus voor het aandeel Randstad is overwegend positief. Het gemiddeld koersdoel is op dit moment vastgesteld op 35,33 euro wat een koersperformance oplevert van 29%.

In totaal zijn er 20 adviezen afgegeven op het moment van schrijven; 14 koop-, 3 houd- en 3 verkoopadviezen. Opvallend hierin is de recent gewijzigde opinie van de analisten van Morgan Stanley . Zij hebben hun advies op 18 april verlaagd van kopen naar verkopen. Het koersdoel werd daarnaast verlaagd van 46 euro tot 20 euro. De analisten zijn van mening dat het aandeel minder aantrekkelijk is dan bijvoorbeeld haar concurrent Adecco . Dit komt door de mate van blootstelling aan marktinvloeden.