Analisten:meer omzet Aegon in het verschiet, relatief hoog dividend

Aegon komt morgen met haar resultaten over het voorbije kwartaal. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 23,25 miljard euro. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2018 toen het concern 20,82 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Aegon in beeld plus taxaties 2019

fundamenteel onderzoek

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 1,54 miljard euro. Over dit jaar ligt de consensus van Aegon's resultaat per aandeel op een winst van 73 cent. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 5,26 te liggen.

Fors dividend Aegon

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,3 cent. Aegon's dividendrendement is dus 7,81 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de verzekeraarssector ligt op een aantrekkelijke 3 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Aegon's totale beurswaarde 7,8 miljard euro. Het aandeel Aegon was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel Aegon 24 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 4 en de 6 euro.

Om 11.58 staat het aandeel 1,33 procent lager op 3,84 euro.

Historische beurskoersen Aegon

fundamenteel onderzoek aegon

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.