Omzet Wolters Kluwer op hoogste niveau ooit aldus analisten

Morgen komt het Nederlandse bedrijf Wolters Kluwer met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistenconsensus zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Wolters Kluwer over dit jaar komt uit op 4,27 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De verwachting van de omzet zou voor het bedrijf een recordomzet betekenen. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen de omzet 4,21 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Wolters Kluwer in beeld plus taxaties 2016

koersdata

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 589 miljoen euro. Over dit jaar ligt de consensus van Wolters Kluwer 's resultaat per aandeel op een winst van 2,06 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 18,12 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,78 cent. Wolters Kluwer 's dividendrendement komt hiermee uit op 2,09 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de uitgeverijen ligt op een zeker aantrekkelijke 2,38 procent.

Laatste taxaties rond de 35 euro

Het aandeel Wolters Kluwer wordt door 18 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 36,69 euro. Dit is circa 1 procent minder dan de huidige koers van 37,32 euro.

Beleggers Belangen, Goldman Sachs en Berenberg gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Wolters Kluwer 's marktkapitalisatie nu 11,01 miljard euro.

Om 9.47 staat het aandeel 0,23 procent lager op 37,32 euro.

Historische koersen Wolters Kluwer afgelopen 10 jaar

koersdata wolterskluwer

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.