2016 recordjaar voor Befimmo aldus analisten, heel fors dividendrendement

Fors dividend Befimmo

Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Befimmo nu één van de hoogste dividendrendementen van de Belgische beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 3,28 euro. Het dividendrendement van Befimmo ligt hiermee op 6,33 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de vastgoedbedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 2,38 procent.

Dividendrendementen Befimmo

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 145,62 miljoen euro. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 137,75 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Befimmo in beeld plus taxaties 2016

aandelenanalyse

De analisten gaan voor 2016 uit van een nettowinst van 91 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 3,85 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende op 13,45 te liggen.

Laatste koersdoelen rond de 55 euro

Het aandeel Befimmo wordt door 4 analisten (op basis fundamentele analyse) gevolgd. Het gemiddelde van de afgegeven koersdoelen voor het aandeel staat op 54,9 euro. Dit is circa 7 procent meer dan de huidige koers van 51,8 euro.

ING, KBC Securities en DeGroof Petercam gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Befimmo 's marktkapitalisatie 1,2 miljard euro.

Het aandeel staat om 17.35 0,54 procent hoger op 51,8 euro.

Historische koersen Befimmo voorbije 10 jaar

aandelenanalyse befimmo

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.