Voorzichtig optimisme over UCB

Onlangs werd bekend dat de FDA het farmaceutische concern UCB goedkeuring heeft verleend voor de lancering van Cimzia in de Verenigde Staten. Dit is positief voor het bedrijf, maar analisten zijn van mening dat de impact van de goedkeuring niet groot zal zijn. Wel verhogen een aantal analisten hun advies vanwege het positieve nieuws.

Cimzia
Op 23 april werd bekend dat UCB haar middel tegen de ziekte van Crohn, Cimzia, toch in de Verenigde Staten op de markt mag brengen. De Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA heeft zijn goedkeuring verleend voor het middel. Cimzia is een product van Celltech dat door UCB is overgenomen.

Ziekte van Crohn
Cimzia zal behandelt worden tegen matige tot ernstige gevallen van de ziekte van Crohn. De ziekte van Crohn is een chronische, progressieve, destructieve aandoening die oorzaak is van ontsteking in het gastro-intestinaal (GI) stelsel, meestal op het einde van de dunne darm (het ileum) en het begin van de dikke darm (het colon). Zonder doeltreffende behandeling moet de aandoening chirurgisch behandeld worden. Het geneesmiddel zal maandelijks toegediend moeten worden. Naar schatting treft Crohn een half miljoen Amerikanen.

Positief nieuws voor Neupro
Naast de goedkeuring van Cimzia werd ook door het European Medicines Agencey (EMEA) een positief advies afgegeven voor de huidpleister Neupro. Deze dient voor de behandeling van Restless Legs Syndrome (RLS) bij volwassenen. RLS komt voor bij 3% - 10% van de bevolking. UCB gaat nu bij EMEA een aanvraag indienen voor een aangepast productieproces.

Analisten voorzichtig optimistisch
In de afgelopen maanden kwam er veel negatief nieuws naar buiten. Er waren veel negatieve berichten rond Cimzia en daarnaast werd de parkinson-pleister Neupro teruggeroepen. Tot slot werden er strengere veiligheidseisen gesteld aan hoestremmer Tussionex. Hierdoor daalde de koers van het aandeel sterk.

Na de hiervoor bekendgemaakte goedkeuringen zijn analisten voorzichtig optimistisch geworden over UCB . Toch blijft de consensus voor het aandeel gematigd. Er zijn op het moment van schrijven 9 adviezen afgeven; 5 koopadviezen, 1 houdadvies en 3 analisten zeggen tot slot dat het aandeel verkoopwaardig is.

Analisten zijn van mening dat UCB relatief laat is met Cimzia. Het product verschilt relatief weinig van haar concurrenten. Cimzia is alweer het derde medicijn van een nieuwe generatie voor het bestrijden van de ziekte. Analisten denken dat het geneesmiddel een positief effect zal hebben van 50 cent per aandeel. Dit zal dus niet zorgen voor een grote financiële impact.

Het gemiddeld koersdoel is op dit moment vastgesteld op 28,50 euro, wat dicht bij de slotkoers van afgelopen vrijdag (2 mei, red.) ligt. Het verwacht rendement is zodoende met 2,48% laag te noemen.