Stevig dividendrendement NIBC

Beleggers in het aandeel NIBC kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel NIBC tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,7 cent. NIBC's dividendrendement bedraagt dus momenteel 9,68 procent. Het doorsnee dividendrendement van de bankensector ligt op een nihile 1 procent.

Historische dividendrendementen NIBC

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 507,86 miljoen euro. Dit is licht minder dan de omzet over 2018 toen het bedrijf 563 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten NIBC in beeld plus taxaties 2019

koersgrafieken

De analisten gaan voor 2019 uit van een nettowinst van 160 miljoen euro. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 1,1 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 6,57.

Laatste koersdoelen rond de 9 euro

Kepler Capital Markets, Citigroup en ABN AMRO gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt NIBC's beurswaarde 1,07 miljard euro. Het aandeel NIBC was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds september vorig jaar staat het aandeel NIBC 1 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 7 en de 10 euro.

Historische koersen NIBC voorbije 10 jaar

koersgrafieken nibc

Klikt u hier voor dividend aandeel NIBC. Het aandeel staat om 10.38 0,41 procent hoger op 7,23 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.