Banco Santander bij meest gestegen Europese megacaps

De Banco Santander 's forse koerswinst van ruim 31 procent over de afgelopen 12 maanden noteert de Spaanse megacap nu bij de beste Europese megacaps. Banco Santander is samen met het Franse Societe Generale de enige bank bij de Europese megacap winnaars (over de periode maart 2016-maart 2017).

Het Europese gemiddelde megacap aandeel won ruim 10 procent over de afgelopen 12 maanden.

Fors dividend nog steeds ondanks koerswinst

Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel Banco Santander nu één van de hoogste dividendrendementen van de Spaanse beurs.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,21 cent. Het dividendrendement van Banco Santander ligt hiermee op 3,72 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de banken ligt op een aantrekkelijke 1,90 procent.

Historische dividendrendementen Banco Santander

De omzet van Banco Santander over dit jaar komt uit op 45,8 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2015 toen de omzet 51,99 miljard euro bedroeg. Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 6,73 miljard euro.

Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 46 cent over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 12,26 uit.

Historische omzetten en taxatie Banco Santander

aandelenanalyse

Koershistorie Banco Santander 2007-2017

aandelenanalyse bancosantanderHet aandeel staat om 15.04 1,88 procent hoger op 5,64 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.