Gigantische rendementen Lotus Bakeries, beste in sector

Het aandeel Lotus Bakeries is met enorme afstand het aandeel in de voedingssector geweest. Beleggers die het aandeel 10 jaar terug kochten staan nu op een winst van maar liefst 909 procent. Dit nog zelfs zonder de dividenden. Ook over de kortere perioden zien we enorme plussen. Dit jaar laat het aandeel echter een min zien van 3,5 procent.

Rendementen Lotus Bakeries en Europese voedingssector

Voedingsaandelen

Het rendement van Ltus Bakeries is dus astronomisch geweest. De rendementen van de sector waren ook vrij positief, vooral voor de beleggers die 5 jaar terug instapten. Beleggers die 10 jaar terug in de sector gingen staan gemiddeld gesproken nog op vrij lage rendementen.

Kerncijfers voedingssector

Voedingssector

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 599 miljoen euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 507,21 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Lotus Bakeries in beeld plus taxaties 2016

Omzetlotusbakeries

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 68 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 86,06 euro verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 27,42.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 17,4 euro verwacht. Lotus Bakeries's dividendrendement komt hiermee uit op 0,74 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de voedingsbedrijven ligt op een aantrekkelijke 1,90 procent.

Laatste koersdoelen rond de 2058 euro

Het aandeel Lotus Bakeries wordt door 2 fundamentele analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel voor het aandeel staat op 2500 euro. Dit is circa 5 procent meer dan de huidige beurskoers van 2359,95 euro.

De laatste 3 adviezen voor het voedingsbedrijf zijn afkomstig van DeGroof Petercam KBC Securities en Petercam.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Lotus Bakeries's marktkapitalisatie 1,86 miljard euro.

Om 15.55 staat het aandeel 0,31 procent lager op 2359,95 euro.

Koershistorie Lotus Bakeries 2007-2017

Aandeellotus

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.