UCB dit jaar bij beste Europese farmaceuten

Het aandeel is vanaf begin dit jaar met een aanzienlijke plus van 16 procent één van de betere aandelen van de farmaciebedrijven. Het doorsnee aandeel uit de farmaciesector leverde de dit jaar jaar een winst op van 6,5 procent. Andere sterk presterende aandelen uit de sector zijn o.a. Sunesis Pharmaceuticals, Genvec Inc en Nicox. Bij de sectorverliezers horen o.a. Delcath Systems, Dipexium Pharmaceuticals Llc en Cytrx Corp.

Rendementen UCB versus farmaciesector

equity research

Buy & hold rendementen aandeel UCB over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Het aandeel staat sinds 2012 op een winst van 109 procent. Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een forse winst van 58 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel in de plus.

Kerncijfers farmaciesector

equity research

De sector kost nu 3 maal de winst per aandeel. De sector noteert op 9,72 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 noteert de sector ruim 100 procent in de plus en sinds 2007 72 procent in de plus.

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 4,3 miljard euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 4,18 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten UCB in beeld plus taxaties 2016

financiele analyse

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 676 miljoen euro. Over dit jaar ligt de analistenconsensus op een winst per aandeel van 3,65 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 19,39.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,25 euro verwacht. UCB 's dividendrendement komt hiermee uit op 1,77 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciebedrijven ligt op een summiere 0,41 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 71 euro

Het aandeel UCB wordt door 13 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de afgegeven koersdoelen voor het aandeel staat op 76 euro. Dit is circa 9 procent meer dan de huidige koers van 70,76 euro.

De laatste 3 adviezen voor farmaciesector zijn afkomstig van Jefferies & Co. Morgan Stanley en HSBC

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt UCB 's marktkapitalisatie 13,32 miljard euro.

Historische beurskoersen UCB

financiele analyse ucbHet aandeel staat om 10.41 0,23 procent hoger op 70,76 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.