Analisten: dit jaar beste jaar ooit voor Stada

Morgen publiceert het Duitse bedrijf Stada haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Op basis van de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Stada over dit jaar komt uit op 2,26 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 2,15 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Stada in beeld plus taxaties 2016

aandelenanalyses

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 193 miljoen euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 3,12 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende op 17,91 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,84 cent. Stada 's dividendrendement komt hiermee uit op 1,5 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciebedrijven ligt op een summiere 1,40 procent.

Laatste koersdoelen rond de 53 euro

Het aandeel Stada wordt door 5 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 45,4 euro. Dit is circa 18 procent minder dan de huidige koers van 55,88 euro.

Baader Bank, M.M. Warburg & Co. en Bankhaus Lampe gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Stada 's marktkapitalisatie 3,48 miljard euro.

Het aandeel staat om 11.08 0,66 procent hoger op 55,88 euro.

Historische beurskoersen Stada

aandelenanalyses stada

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.