Randstad underperformt sector afgelopen jaar

Het aandeel boekte de afgelopen 1 jaar een enorm verlies van 11 procent, daarmee behoort het aandeel tot de slechtste aandelen van de uitzendbureaus. Het gemiddelde aandeel uit de uitzendbureaus leverde de afgelopen 1 jaar een winst op van 26 procent. Overige slecht presterende aandelen uit de peergroup zijn o.a. Brunel , Reditus en DPA . Bij de sectorwinnaars horen o.a. Trinet Group Inc, Career Education en Insperity Inc.

Rendementen Randstad versus uitzendsector

historical prices

Buy & hold rendementen aandeel Randstad over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een beperkte verlies van 8 procent. Het aandeel staat sinds 2012 op een winst van 98 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel in de plus.

Kerncijfers uitzendsector

fundamental research

Gemiddeld wordt voor een aandeel nu 44 maal de winst per aandeel betaald. De sector noteert op 13,06 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 noteert de sector ruim 64 procent hoger en staat sinds 2007 56 procent hoger.

De omzet van Randstad over dit jaar komt uit op 22,92 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is fors meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 1,35 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Randstad in beeld plus taxaties 2016

koersdata

De analisten rekenen voor 2016 op een nettowinst van 763 miljoen euro. Over dit jaar ligt de consensus van Randstad 's resultaat per aandeel op een winst van 4,21 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 12,85 uit.

Fors dividend Randstad

De consensus van het dividend ligt op 2,05 euro per aandeel. Het dividendrendement komt hiermee op 3,79 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de uitzendbureaus ligt op een aantrekkelijke 1,50 procent.

Actuele koersdoelen rond de 59 euro

Het aandeel Randstad wordt door 20 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 57,31 euro. Dit is circa 6 procent meer dan de huidige koers van 54,1 euro. Kepler Capital Markets, KBC Securities en Exane BNP Paribas gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Randstad 's marktkapitalisatie nu 9,85 miljard euro.

Historische koersen Randstad afgelopen 10 jaar

koersdata randstadHet aandeel sloot vrijdag op 54,1 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.