Fraport dit jaar outperformer in transportsector

Het aandeel is vanaf begin dit jaar met een aanzienlijke plus van 27 procent één van de betere aandelen van in de sector. Het gemiddelde aandeel uit de transport & logistieksector leverde de dit jaar een winst op van 5 procent. Andere outperformende aandelen in de sector zijn o.a. Rosss , Unitronics en Manitou BF. Bij de sectorverliezers behoren o.a. Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles, CTT-Correios en SMTPC .

Rendementen Fraport versus transport & logistieksector

historical prices

Buy & hold rendementen aandeel Fraport over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een mager winst van 30 procent. Het aandeel staat sinds 2012 op een winst van 45 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel in de plus.

Gemiddeld wordt voor een aandeel nu 26 maal de winst per aandeel betaald. De sector noteert op 4,17 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 heeft de sector een winst van ruim 55 procent en sinds 2007 78 procent winst.

Op basis van de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2016 komt de omzet volgens de analisten uit op 2,9 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 2,59 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Fraport in beeld plus taxaties 2016

beurskoers

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 298 miljoen euro. Over dit jaar ligt de analistenconsensus op een winst per aandeel van 3,21 euro. Op basis hiervan komt de koers/winstverhouding op 22,21 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,49 euro. Fraport 's dividendrendement komt hiermee uit op 2,09 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de transport- & logistiekbedrijven ligt op een aantrekkelijke 1,56 procent.

Laatste koersdoelen rond de 56 euro

UBS , Barclays en Independent Research gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Fraport 's marktkapitalisatie 6,58 miljard euro.

Historische koersen Fraport afgelopen 10 jaar

beurskoers fraportOm 13.38 staat het aandeel 0,98 procent lager op 71,28 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.