Analisten gaan uit van recordjaar voor Melexis

Melexis zal morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal publiceren. Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Melexis over dit jaar komt uit op 514,5 miljoen euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2015 toen het bedrijf 400,14 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Melexis in beeld plus taxaties 2016

beurskoers

De analisten rekenen voor 2016 op een recordnettowinst van 110 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 2,74 euro over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 28,45 te liggen.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2,07 euro verwacht. Melexis 's dividendrendement komt hiermee uit op 2,66 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de elektronicabedrijven ligt op een nihile 0,83 procent.

Laatste taxaties rond de 73 euro

De laatste 3 adviezen voor het elektronicabedrijf zijn afkomstig van KBC Securities Liberum en DeGroof Petercam.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Melexis 's marktkapitalisatie 3,12 miljard euro.

Om 12.28 staat het aandeel 2,18 procent hoger op 77,96 euro.

Historische koersen Melexis

beurskoers melexis

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.