Aandeel Randstad dit jaar bij koplopers in uitzendsector

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de forse winst van 9 procent tot één van de beste aandelen van de uitzendsector. Het gemiddelde aandeel uit de uitzendsector leverde de dit jaar een plus op van 4,9 procent. Overige outperformende aandelen in de sector zijn o.a. Synergie, Groupe Crit en Amadeus Fire . Bij de sectorverliezers horen o.a. Brunel , Source Group en Cegedim.

Rendementen Randstad versus uitzendsector

stock

Buy & hold rendementen aandeel Randstad over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten hebben nu een beperkt verlies van 2 procent. Het aandeel staat sinds 2012 op een winst van 144 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel in de plus.

Kerncijfers uitzendsector

historical prices

Gemiddeld kost de sector nu 27 maal de winst per aandeel. De sector noteert op 14,18 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 noteert de sector ruim 122 procent hoger en staat sinds 2007 62 procent hoger.

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 23,16 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 20,68 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Randstad in beeld plus taxaties 2017

koersgrafieken

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 762 miljoen euro. Over dit jaar koerst het bedrijf volgens de analisten af op een winst per aandeel van 4,19 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 13,4 uit.

Fors dividend Randstad

De consensus van het dividend ligt op 2,03 euro per aandeel. Randstad 's dividendrendement komt hiermee uit op 3,62 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de uitzendbureaus ligt op een summiere 0,76 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 56 euro

De laatste 3 adviezen voor het uitzendbedrijf zijn afkomstig van Morgan Stanley , JP Morgan en Goldman Sachs .

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Randstad 's marktkapitalisatie 10,22 miljard euro.

Historische beurskoersen Randstad

koersgrafieken randstadHet aandeel staat om 11.30 0,52 procent hoger op 56,14 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.