Caixabank dit jaar bij betere Europese banken

Het aandeel is vanaf begin dit jaar met een aanzienlijke plus van 33 procent één van de betere aandelen van in de sector. Het gemiddelde aandeel uit de bankensector leverde de dit jaar een winst op van 9,6 procent. Andere sterk presterende sectorgenoten zijn o.a. BCP , Raiffeisen Bank en RHI . Bij de sectorverliezers horen o.a. Banco Popular , Banca Carige en Credito Valtellinese .

Rendementen Caixabank versus bankensector

equity

Buy & hold rendementen aandeel Caixabank over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een fors winst van procent. Het aandeel staat sinds 2012 op een winst van 123 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel in de plus.

Kerncijfers bankensector

fundamental research

Gemiddeld kost de sector nu 22 maal de winst per aandeel. De sector noteert op 1,9 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 noteert de sector ruim 97 procent in de plus en sinds 2007 21 procent in de plus.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 7,9 miljard euro. Dit is fors minder dan de omzet over 2016 toen de omzet 9,56 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Caixabank in beeld plus taxaties 2017

koersdata

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 1,69 miljard euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 29 cent. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 14,38.

Fors dividend Caixabank

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,14 cent verwacht. Het dividendrendement ligt zodoende op 3,36 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de banken ligt op een aantrekkelijke 34,85 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Caixabank 's marktkapitalisatie 24,97 miljard euro.

Historische koersen Caixabank

koersdata caixabankOm 13.37 staat het aandeel 0,48 procent hoger op 4,17 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.