Aandeel Randstad dit jaar bij achterblijvers in uitzendsector

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de koersdaling van 1 procent tot één van de slechtere aandelen bij de uitzendsector. Het doorsnee aandeel uit de uitzendsector leverde de dit jaar een winst op van 6,6 procent. Overige aandelen uit de peergroup met grote verliezen zijn o.a. Brunel , Source Group en Cegedim. Bij de sectorwinnaars bevinden zich o.a. Synergie, Amadeus Fire en Groupe Crit.

Rendementen Randstad versus uitzendsector

historical prices

Buy & hold rendementen aandeel Randstad over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een beperkt verlies van 13 procent. Het aandeel staat sinds 2012 op een winst van 136 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel in de plus.

Kerncijfers uitzendsector

stock price

Gemiddeld kost de sector nu 25 maal de winst per aandeel. De sector noteert op 3,68 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 staat de sector op ruim 116 procent winst en sinds 2007 op 55 procent winst.

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 23,16 miljard euro. De totale omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 20,68 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Randstad in beeld plus taxaties 2017

koersgrafieken

De analisten anticiperen voor 2017 op een recordnettowinst van 762 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 4,19 euro verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 12,47 uit.

Fors dividend Randstad

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,03 euro. Randstad 's dividendrendement komt hiermee uit op 3,89 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de uitzendbureaus levert een beperkt dividendrendement van circa 0,17 procent op.

Laatste koersdoelen rond de 60 euro

TGB, Berenberg en Bank of America Merrill Lynch gaven onlangs adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Randstad 's marktkapitalisatie op dit moment 9,51 miljard euro.

Historische koersen Randstad van 2007 tot 2017

koersgrafieken randstadOm 11.01 staat het aandeel 1,4 procent lager op 52,24 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.